Bedenk jij het West Betuws lied? 

In het kort:
Het project “Het West Betuws Lied” is in het leven geroepen om onze gemeente een muzikaal gezicht te geven, in de vorm van een lied. Ons eigen lied over West Betuwe, dat door iedereen luidkeels meegezongen kan worden en onze West Betuwse muzikanten inspireert om het uit te voeren! 

Maar: Eerst moet er natuurlijk een lied komen. Daarvoor hebben de hulp nodig van onze muzikale inwoners: we nodigen iedereen uit om mee te doen aan een compositiewedstrijd. Kun jij een lied schrijven met West-Betuwe in de hoofdrol? Doe dan mee aan de Songwriting-competitie! Als jij in West Betuwe thuis bent, mag je meedoen. Stuur je lied in vóór 1 maart 2023. De 10 beste inzendingen worden live uitgevoerd op de bühne tijdens het West Betuws Lied-finaleconcert op 19 maart. Uit deze 10 live liedjes kiest de vakjury Het West Betuws Lied. Het lied wordt vervolgens opgenomen in een muziekstudio, uitgebracht en wordt beschikbaar gesteld aan alle koren, (muziek)verenigingen, scholen en inwoners van West Betuwe.

Deelnemen aan de songwriting-competitie

Je kunt deelnemen als je inwoner bent van 1 van de dorpen van West Betuwe. Je inzending mag ook namens een groep binnenkomen, bijvoorbeeld van jouw bandje, jouw klas, team, vereniging, afdeling of bedrijf. Of je jong of oud bent, professional of amateur, dat maakt niets uit. De enige voorwaarde is dat je in West Betuwe thuis bent.

Waar moet het lied aan voldoen?
Het moet gaan over West Betuwe natuurlijk. Het lied moet een tekst bevatten op een eigen, originele melodie. Het zou het mooist zijn als we ons door ons lied verbonden voelen aan onze mooie thuis: West Betuwe. Mocht je nog meer muzikale informatie in je compositie willen vatten, dan kan dat. Een begeleiding bijvoorbeeld, of het muzikaal arrangement dat jij in je hoofd hebt. Het totaal wat je inlevert wordt zorgvuldig bekeken en beoordeeld door de vakjury. 

Een lied met een nieuwe tekst op een bestaande melodie mag helaas niet meedoen aan de wedstrijd. 

Aanlevering
Je aanlevering moet bestaan uit minimaal een tekst op een eigen melodie.
Je levert je compositie aan vóór 1 maart op onze website. Je aanlevering mag bestaan uit een audiobestand (mp3) of videobestand (mp4), in combinatie met je tekst of bladmuziek (pdf, jpg of png). Je mag ook alleen bladmuziek aanleveren. Je mag zo vaak meedoen als je zelf wilt. 

  • Wie – iedereen die in West Betuwe thuis is
  • Wat – een lied over West Betuwe
  • Wanneer – vóór 1 maart inzenden
  • Hoe – op onze website

Wat gebeurt er met je inzending?

Een professionele jury, bestaande uit Muziekcultuur-professionals, beoordeelt de online inzendingen in een eerste juryronde. Voor de beoordeling van de jury is de muzikale potentie van het lied doorslaggevend, niet zo zeer de muzikale vaardigheden van degene die het ingezongen of ingespeeld heeft. Ook de kwaliteit van de opname is niet belangrijk. Natuurlijk hèlpt het wel als het lied goed overkomt.

De finalisten van deze eerste ronden wordt op 7 maart bekendgemaakt. Alle inzenders ontvangen bericht van de jury. De organisatie kan contact met je opnemen met de vraag of je mee wilt werken aan social media uitingen over jouw compositie en over jouzelf. Jouw lied wordt alleen getoond op onze website en in onze social media als je door bent naar de finale.  De 10 finalisten worden uitgenodigd om hun compositie live uit te (laten) voeren tijdens het West Betuws Lied-concert (datum komt!). 

Studio-opname

De winnende deelnemer mag zijn/haar compositie (evt. laten) opnemen in een studio in de vorm waarmee hij/ zij heeft deelgenomen aan de finale. De opnamekosten worden door de organisatie van West Betuws Lied betaald.